Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

MODERN ÖZBEK EDEBIYATI

Stok Kodu: 9786256139176

700.00 

Modern Özbek Edebiyatı bir giriş ve beş bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında Özbekler, bağımsız Özbekistan Cumhuriyetinin kuruluşu, Özbek bayrağı, millî marşı, devlet timsali, geçmişten günümüze Özbekistan ve Özbekistan’daki tarihî-kültürel durum ve kronolojisi üzerinde durulmuştur.
Birinci bölüm, Özbek edebiyatının tarihî, modern Özbek edebiyatının doğuşu ve kuruluş safhalarıyla ilgilidir. Özellikle 1930’lardan sonra başlatılan modern Özbek veya Modern Özbek Edebiyatı ayrıntılı biçimde yazar-şair ve bunların modern Özbek edebiyatına katkıları biçiminde ele alınmıştır.
İkinci bölümde seçme metinlere yer verilmiştir. Şiir, kıssa-hikâye, roman vb.. değişik türden yazılar, Latin-Kiril, Latin, Kiril gibi farklı şekillerde kitaba alınmıştır. Yazılarda Türkçe karşılık ve ifadelerden maksatlı olarak kaçınılmıştır.
Üçüncü bölümde modern Özbek edebiyatından seçilmiş bazı romanlardan parçalar Özbek Türkçesi veya Türkiye Türkçesi ile verilmiştir. Dördüncü ve son bölümde ise okurlara kolaylık sağlamak maksadı ile kısa bir Sözlük kısmına yer ayrılmıştır.
Bu çalışmanın ortaya çıkması safhasında Taşkent’te Ali Şîr Nevâî Dil ve Edebiyat Enstitüsü, Devlet Şarkşinaslık Enstitüsü, Özbekistan Millî Üniversitesi, Ebu Reyhan Bîrûnî Şarkşinaslık Enstitüsü, Nizamî Gencevî Üniversitesi, Ürgenç Devlet Üniversitesi (Harezm), Semerkant Devlet Üniversitesi, Fergana Devlet Üniversitesi ve daha pek çok kurum ve hocalarından son derece yakın ilgi ve destek gördüm.

Yayınevi

Türü

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

1. Hamur

En x Boy (cm)

16×24

sayfa sayısı

874

ISBN

978-625-6139-17-6