Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

ABBAS SAHHAT: DÖNEMİN PEDAGOJİK SORUNLARI VE ÇAĞDAŞLIK

Stok Kodu: 9786256321489

Azerbaycan halkının eğitim tarihi ve buradaki pedagojik düşünceler de manevi kültürü kadar zengindir. Halk yaratıcılığının örnekleri diğer milletlerde olduğu gibi Azerbaycan’da da halk pedagojisinin ilk habercisidir. Halk içerisinde ve onun günlük yaşamında oluşturulan en güzel ahlaki nitelikler ve asil davranış normları, daha sonra Azerbaycan pedagojik düşüncesinin klasik eserlerinde daha üst seviyeye çıkarılmış, geliştirilmiş ve daha derin bir içerik kazanmıştır. Eserlerde belirli ahlaki, didaktik, etik ve estetik hususları az ya da çok yansıtmayan bir yazarı hayal etmek neredeyse imkansızdır.
12. yüzyıldan başlayarak Azerbaycan’ın bilge filozofları, şairleri ve yazarları, eğitimin güncel sorunları hakkında özgün görüşler ortaya koymuşlar ve bazı teorik kavramlar geliştirmişlerdir. Kişiliğin tarihsel koşullarla bağlantılı olarak uyumlu gelişimi meselesi zamanla yeni bir içerik ve anlam kazanmıştır. Azerbaycanlı eğitimciler bireyin kişilik olarak oluşumuna ve toplumun gelişimindeki özel rolüne çok değer veriyorlardı. Bu yüzden hayatı güzelleştirmek ve zulmü ortadan kaldırmak için kişiliğin gelişimini önemli olarak görüyorlardı.

Yayınevi

Türü

Yazar/Editör

, ,

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enzo Kağıt

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

131

ISBN No

978-625-6321-48-9

"ABBAS SAHHAT: DÖNEMİN PEDAGOJİK SORUNLARI VE ÇAĞDAŞLIK" adlı kitabı cihazınıza .pdf formatında indirmek için tıklayınız
Sayfa: /